info@harmoniekoepel.nl

Zeer geslaagd bevrijdingsfeest op Harmonieplein

  Posted on   by   No comments

De Koepelcommissie kan terugzien op een zeer succesvolle vierde editie van de 5 mei viering op het Harmonieplein in Nieuw Vennep.

Op het hoogtepunt van de dag hebben de ruim achthonderd bezoekers op het plein kunnen genieten van het defilé met 43 legervoertuigen, inclusief de nostalgische Maarse & Kroonbus, dat door burgemeester Onno Hoes en genodigden in stijl werd afgenomen.

De samenwerking van de Koepelcommissie met het Nederlands Transport Museum mondde uit in een perfect georganiseerde tour van de wagens door de Haarlemmermeer en bij terugkeer op het plein, kon het publiek de opgestelde voertuigen uitgebreid bewonderen.

Door het mooie weer was het topdrukte bij de Bevrijdingsbar en de terrassen van het Ontmoetingscentrum en Pier K waren continue gezellig bezet.

Om 17.00 werden de tafels uitgeklapt voor de Bevrijdingsmaaltijd en konden de 140 deelnemers langs het Indisch buffet voor een heerlijk tweegangen menu.

Speciale gasten op deze dag waren de twintig Veteranen uit de Haarlemmermeer, velen met hun echtgenoten. Na de overhandiging van het eerste exemplaar van het boekje Kameraden voor het Leven, door Sybil van Dam aan de burgemeester, kregen ook de veteranen een exemplaar uitgereikt, gesigneerd door de schrijfster en gingen daarna allen met de burgemeester op de foto.

Muziek in de stijl van de swingende 40- en 50-jaren werd respectievelijk door Muziek Collectief Nieuw Vennep, de band The Bugalettes, duo Jazz’nMore en fifties/sixties band Second Half vanaf de Harmoniekoepel ten gehore gebracht, afgewisseld met platen van DJ Benny op een side stage.

Het middagprogamma werd afgesloten met het gezamenlijk zingen van Vera Lynns bekende song: ‘We’ll meet again’.

In het avondprogramma speelde de band Saxolicious bekende covers voor het aanwezige jongere publiek.

Please follow and like us:

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *