info@harmoniekoepel.nl

Ontstaan van de muziekkoepel

De HARMONIEKOEPEL is een kunstwerk met een unieke uitstraling en staat op het Harmonieplein, het sociaal cultureel centrum van Nieuw-Vennep, dé plek voor ontmoetingen, kunst en evenementen.

De Harmoniekoepel is ontworpen door kunstenaar Frank Halmans, met het verhaal van de vlinder. Net als de vlinder, die eerst een pop en rups was, kent de uitvoering van de muziek ook een gedaantewisseling, van creatie tot uitvoering en net als de vlinder is de muziek vluchtig en tijdelijk. De afbeeldingen van de rups, pop en vlinder zijn duidelijk herkenbaar op de Harmoniekoepel, en zijn op die manier in harmonie met de muziek. De officiële opening van de koepel werd op Koningsdag 26 april 2014 verricht door de burgemeester van Haarlemmermeer de heer Th. Weterings.

De Harmoniekoepel is een initiatief van de Dorpsraad en wordt gesteund door de stichtingen Maatvast en Pier K.
De programmering wordt verzorgd door de Harmoniekoepel-commissie, een vriendengroep van vrijwilligers, bestaande uit:

Petra Bakker-Verduyn Lunel
Eef van der Kolk