De Harmoniekoepel

De Harmoniekoepel is een initiatief van Dorpsraad Nieuw-Vennep en wordt gesteund door de stichtingen Maatvast en Pier K.
Het doel van de muziekkoepel is een waardevolle bijdrage te leveren aan de culturele en sociale dynamiek van de Nieuw Vennepse gemeenschap.

De HARMONIEKOEPEL is een kunstwerk met een unieke uitstraling en staat op het Harmonieplein. Hét sociaal-cultureel centrum van Nieuw-Vennep en dé plek voor ontmoetingen, kunst en evenementen.

De Harmoniekoepel is ontworpen door kunstenaar Frank Halmans, met het verhaal van de vlinder. Net als de vlinder, die eerst een pop en rups was, kent de uitvoering van de muziek ook een gedaantewisseling, van creatie tot uitvoering en net als de vlinder is de muziek vluchtig en tijdelijk. De afbeeldingen van de rups, pop en vlinder zijn duidelijk herkenbaar op de Harmoniekoepel, en zijn op die manier in harmonie met de muziek.

De officiële opening van de koepel werd op Koningsdag 26 april 2014 verricht door burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer.

De commissie Harmoniekoepel

De programmering van de evenementen wordt verzorgd door de Harmoniekoepelcommissie, een vriendengroep van vrijwilligers.

De commissie heeft als doel het samenbrengen en verbinden van zowel de jeugdige als de oudere Vennepse gemeenschap door het organiseren van harmonieuze evenementen.
De nadruk ligt op het interactieve karakter, van samen spelen tot samen beleven, van samen ondernemen tot samen genieten en van samen luisteren tot samen uitvoeren.

Het streef aantal optredens per jaar is 12, waarbij tevens zo goed mogelijk aansluiting wordt gezocht bij evenementen in Nieuw Vennep zoals Koningsdag, Vennepse Feestweek, braderie, midzomernacht en Pier-K open dagen.
In de programmering wordt ook ruimte geboden voor optredens van andere culturen.

De commissieleden

Piet Kwak