20200503 dodenherdenking 4 mei

Bovenstaand beeld zullen we op 4 mei niet zien. Maar onderstaand staan enige suggesties van het Nationaal Comité 4 en 5 mei waarmee  we wel kunnen bijdragen aan het herdenken van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en omgekomen Nederlanders die waar dan ook door de overheid waren uitgezonden naar het buitenland.

DE VLAG HALFSTOK - De Nederlandse vlag hangt halfstok. Het Nationaal Comité heeft gevraagd om dit, omdat iedereen vooral thuis is, de hele dag te doen en niet alleen na 18.00 uur. Wie geen vlag heeft, kan ook een herdenkposter voor het raam hangen. Voor wie een printer heeft: de poster vind je hier.

19.58 UUR: DE TAPTOE SPELEN - Het Taptoe-signaal wordt elk jaar om twee minuten voor acht gespeeld. Omdat niemand dit jaar bij de herdenking aanwezig kan zijn, is gevraagd om de Taptoe thuis te spelen. In je tuin, op je balkon, maakt niet uit.

20.00 UUR: 2 MINUTEN STIL - Direct na de Taptoe wordt iedereen gevraagd om vanaf 20.00 uur gepast stil te zijn om stil te staan bij de gevallenen.

20.02 UUR: HET WILHELMUS - Na de stilte klinkt volgens traditie het Wilhelmus. Net als tijdens Koningsdag wordt Nederlanders gevraagd om het volkslied samen te zingen.

KRANSLEGGING - Op alle drie de zenders van de publieke omroep wordt de kranslegging op de Dam door Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, premier Mark Rutte, burgemeester Femke Halsema van Amsterdam en Gerdi Verbeet, voorzitter van het Nationaal Comité, Uigezonden. Eva Pronk (16) uit Den Haag leest haar gedicht Vrijheid voor. En RTL brengt de herdenking op de Waalsdorpervlakte live.dit te volgen en op RTL live de herdenking op de Waalsdorpervlakte.

KINDERHERDENKING - De Nationale Kinderherdenking in Madurodam is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een evenement met duizenden kinderen en hun ouders. Vanaf de plek waar normaal gesproken de jeugd op 4 mei bij elkaar komt om te herdenken, zendt Madurodam nu een ingetogen herdenking uit. Vanuit een bloemenzee van duizenden vrijheidsbloemen, die kinderen digitaal (en kosteloos) kunnen aanvragen via www.nationalekinderherdenking.nl/vrijheidsbloem. Zonder publiek, met maar vijf kinderen (10 – 16 jaar) in de hoofdrol, die van 19.40 tot 20.05 uur te volgen is via een livestream.

21.00 UUR VRIJHEIDSVUUR DOORGEVEN - Vanuit Wageningen wordt jaarlijks in de nacht van 4 op 5 mei het Vrijheidsvuur door lopers verspreid over heel Nederland. Omdat deze activiteit niet door kan gaan vanwege de maatregelen tegen het coronavirus, roept Wageningen45 Nederland op zelf het Vrijheidsvuur te ontsteken én digitaal door te geven via www.vrijheidsvuur.nl. Maandag is het vanaf 21.00 uur het mogelijk om vanuit huis of werk het Vrijheidsvuur (een fakkel, een kaart, een lichtje, of digitaal) door te geven aan vrienden en familie. Het werkelijke ontsteken van het Vrijheidsvuur in Wageningen is om 23.45 uur en wordt live door de NOS uitgezonden.

VIRTUEEL BLOEMEN LEGGEN - Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft het  mogelijk gemaakt om virtueel een bloem te leggen bij de 3.900 monumenten in heel Nederland. Op deze manier kan iedereen stilstaan bij de oorlogsslachtoffers uit de buurt, zonder een bezoek te brengen aan een monument. Hoe het werkt vind je hier.

 

Doe mee aan deze alternatieve Dodenherdenking!

 

 Klik op de afbeelding om het magazine te lezen.

Magazine 75 jaar vrijheid

 

De commissie Harmoniekoepel heeft besloten om de viering 75 jaar Vrijheid op 5 mei af te gelasten. De commissie volgt hiermee het advies van de overheid om grootschalige evenementen niet door te laten gaan vanwege de  wereldwijde corona-pandemie.

Hoewel de viering van 75 jaar bevrijding pas op 5 mei  en de afgekondigde maatregelen vooralsnog duren tot en met 6 april, hebben de gevolgen een dergelijk grote impact op de voorbereidingen, dat het programma niet gerealiseerd kan worden zoals beoogd.

Voor iedereen die zich op de viering verheugde, temeer daar de komende viering van de Bevrijdingsdag een heel bijzondere worden in het kader van 75 jaar Bevrijding, is dit een grote tegenvaller.
Maar zolang het virus covid-19 niet geheel onder controle is achten wij het niet verantwoord om het evenement  door te laten gaan. De gezondheid van deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers en leveranciers staan altijd voorop.

 

Commissie Harmoniekoepel

 

 

 

De video van de kleurrijk verlichtte koepel is in het kader van Light the sky, een Europees initiatief van evenementen en laserverlichting bedrijven, die op deze manier iedereen die voor ons zorgen willen bedanken.
Wij deden op 22 maart om 20.00 uur mee op onze manier met veel kleurrijk licht in donkere tijden als dank aan zorgpersoneel en iedereen die helpt om de samenleving in deze coronacrisis draaiende te houden.

 

 

20200323 hk light the sky (4)

 

 

 

Zaterdag 4 januari, start om ongeveer 16.30 uur, is het groot feest op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep, met als centrum de Harmoniekoepel, die tot VIP-platform is getransformeerd.

Het belooft een gedenkwaardig feest te worden voor ons mooie dorp. Een feest waarbij je aanwezig moet zijn om in de feestvreugde van de prijswinnaars te delen.

 

We zijn er trots op te kunnen melden dat de postcodeloterij ervoor heeft gekozen om het feest a.s .zaterdag te houden in en rondom "onze" muziekkoepel.

De commissie Harmoniekoepel feliciteert alle Vennepse winnaars van een prijs in de Postcodeloterij.

Wij wensen jullie veel plezier en grote prijzen.

De Harmoniekoepel commissie.

 De transformatie van het plein voor het grote feest en het feest met de bekendmaking van de wijkprijs van  € 5.832 per lot.

20200104 hk pcl w 20200104 hk pcl3 w  20200104 hk pcl5 w 20200104 hk pcl 2 w 20200104 hk pcl6 w
20200104 hk pcl7 w 20200104 hk pcl10 w 20200104 hk pcl11 w 20200104 hk pcl13 w 20200104 hk pcl12w

 

  Wist u dat

In het kader van 75 jaar vrijheid tal van landelijke, regionale en lokale partijen door het hele land herdenkingen, vieringen, lesprogramma’s en tentoonstellingen organiseren?

De commissie Harmoniekoepel is daar uiteraard ook bij betrokken en reeds druk bezig met de organisatie voor een groots 5 mei Bevrijdingsfeest op het Harmonieplein.
Ook dan is de Harmoniekoepel weer het centrale punt!

Nieuwsgierig? Volg de voortgang op onze website. Trouwens, meedenken bij de organisatie én/of  helpende handjes bij de opbouw van het feest is zeer welkom.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook ons jaarprogramma 2020 voor alle andere activiteiten.