info@harmoniekoepel.nl

Zaterdag 30 juni 2018 Full Colour Festival Haarlemmermeer en IKTOON

Zaterdag 30 juni 2018 zal van 11:00 tot 16:00 de tweede editie van het Full Colour festival plaatsvinden in de Muziekkoepel op het harmonieplein in Nieuw Vennep. Het evenement is een initiatief van de Koepelcommissie Nieuw Vennep in samenwerking met de stichtingen Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer, Maatvast Haarlemmermeer, Pier K, Dorpsraad Nieuw Vennep en Meerwaarde.
Het festival staat in teken van culturele diversiteit en al het moois dat uit deze verscheidenheid kan voortkomen. Op een leuke en feestelijke wijze hopen de organisaties in ontspannen sfeer het Nederlandse publiek en vluchtelingen, ofwel nieuwkomers, aan elkaar voor te stellen.

Letje Dekker is medewerker Sociaal Culturele Activiteiten bij Vluchtelingenwerk en volgens haar is die kennismaking erg belangrijk voor de integratie van deze groep nieuwkomers. Letje houdt zich binnen Vluchtelingenwerk druk bezig met het organiseren van dit soort contactmomenten, want die zijn volgens haar hard nodig om betrokken partijen meer bekend met elkaar te worden. De losse sfeer van een festival is hiervoor de perfecte omgeving, zo meent ze.

Ze merkt dat er veel enthousiasme is onder de nieuwkomers voor het evenement. De deelnemers komen uit gebieden als Syrië, Irak en Eritrea en met een leuk programma hopen ze eveneens een grote groep Nederlanders te enthousiasmeren en aan te trekken. De hele dag lang kunnen bezoekers genieten van een groot aanbod aan kraampjes met lekker eten en leuke activiteiten. Voor de kinderen zijn er poppenkastvoorstellingen en een springkussen. Voor de sportievelingen is er een voetbaltoernooi.
Het programma kent verschillende hoogtepunten. Zo is er een theatervoorstelling van De Fabriek, een theatergroep van jonge nieuwkomers die opereert onder het toezicht van regisseur Reinier Overbeek. Hij heeft zich intensief beziggehouden met het jeugdige genootschap en hoopt dat bezoekers middels het toneelstuk zien dat deze jongeren, ondanks onderlinge verschillen in persoonlijkheid en culturele achtergronden, stuk voor stuk volwaardige mensen zijn met een positieve bijdrage op de wereld
om hen heen.

In lijn met deze gedachte is er ook een modeshow georganiseerd die om 14:00 van start gaat.
Zeven ontwerpers met wortels in verschillende delen van de wereld hebben hard gewerkt en verschillende prachtige ontwerpen uitgewerkt. In hun ontwerpen hebben zij de eigen culturele bagage verwerkt maar zich ook laten inspireren door het heersende mode-ideaal in Nederland. Negentien modellen zullen de creaties op de catwalk bij het publiek onder de aandacht brengen.

Een goed festival kan niet zonder muziek. Musicus en dirigent Erik Waerts zorgt gedurende de dag samen met Koerdische, Syrische en Nederlandse muzikanten voor feestelijke deuntjes en verschillende muzikale optredens. Volgens Erik is muziek de beste manier om mensen met elkaar te verbinden. Hij ziet muziek als een wereldtaal die een onderlinge emotionele band schept. Zoals hij zelf zegt: ‘Waar je ook in de wereld mensen ontmoet, als je samen muziek kan maken, kan je communiceren met noten en klanken.’

Alles bij elkaar belooft het een mooie dag te worden met veel eten, muziek, kunst en vrolijke mensen. U bent daar toch zeker ook bij?

Please follow and like us:

Get Directions

1 comment

1. says:

Info The Ambo-ina Serenaders band

The Ambo-ina Serenaders band speelt voornamelijk muziek van de legendarische groep Rudy Wairata and his Amboina Serenaders uit de jaren vijftig. De revivalband moet men zien als een eerbetoon aan de Amboina Serenaders die veel bekendheid kregen in de jaren vijftig met Ambonese en Hawaiiaanse liederen. Heel veel eer gaat daarvoor uit naar lapsteelist Rudy Wairata, zangeres Joyce Aubery, op Ukelele Ming Luhulima, gitaar Joop Sahanaja en contrabas Tjack Salakory Sr.
    Met de muziek van ” the Ambo-ina Serenaders band” waan in je in de jaren vijftig. De performance van de band is geheel in vintage stijl. De nummers gezongen door Tjack (Nennie) Salakory jr. en Viena Tamaëla-Sahusilawane en zijn harmonieuze achtergrondkoor heeft de unieke Amboina Serenaders sound. De band bestaat uit muzikanten met ruime ervaring in de Molukse muziek en verzorgde optredens bij diverse gelegenheden.